Néhány napig még az északi áramlás lesz a jellemző felettünk, így újabb jelentős felmelegedés egyelőre nem várható. Az éjszakák frissek lesznek, helyenként 15 fok közelébe hűl a levegő, napközben pedig 30 fok körüli maximum hőmérsékletek várhatók. Többnyire száraz levegő alakítja időjárásunkat, átmeneti zápor, vagy zivatar legfeljebb szerdán és az is csak néhol fordulhat elő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Kedd: többnyire napos idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. Késő estére 24-26 fok közé hűl a levegő.

null

Szerda: folytatódik a nagyrészt napos, száraz idő, néhol azonban megnövekedhet a gomolyfelhőzet és rövid zápor, vagy zivatar is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél megélénkül Hajnalra 17-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak.

null

Csütörtök: napos idő várható, kevés gomolyfelhővel. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 16-19 fok között alakulnak. A délutáni órákra 29-31 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: várhatóan egész héten kitart a strandidő, sőt pénteken és szombaton kissé tovább melegszik a levegő. Leghamarabb hétfőre érkezhet majd frissítő hidegfront, de még ez is bizonytalan.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár