Nem lesz túl száraz a légkör, időnként kissé nedvesebb, labilis levegő érkezik fölénk. A napsütés mellett erősen gomolyfelhős időszakok is lehetnek és néhol rövid ideig tartó zápor, zivatar is előfordulhat. Az éjszakák már nem hoznak jelentős felfrissülést, napközben pedig fülledt meleg idő várható 35 fok körüli maximum hőmérsékletekkel. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

vasárnap.jpg

Vasárnap: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, néhol előfordulhat zápor, vagy heves zivatar. A délkeleti szél megélénkül, zivatar környezetében átmenetileg a viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 33-35 fok között alakulnak. Késő estére 26-28 fok közé csökken a hőmérséklet. 

hétfő.jpg

Hétfő: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de zivatar csak elvétve fordulhat elő. A délnyugatira forduló szél megélénkül. Hajnalra 19-21 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 33-35 fok között alakulnak. 

kedd.jpg

Kedd: többnyire napos idő várható, helyenként azonban átmenetileg erősebben is megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. A délutáni órákra 33-35 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében folytatódik a hőség, zápor, zivatar csak kevés helyen fordulhat elő. A következő hétvége időjárása még bizonytalan, de most úgy látszik, hogy egy hidegfront hatására kissé enyhül a nagy meleg és valamivel többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hőség, száraz, meleg, időjárás