Jelentős változás a következő napokban sem várható időjárásunkban, folytatódik az átlagos hőmérsékletű, igazi nyári idő. A napsütés mellett azonban már gyakrabban növekszik meg a gomolyfelhőzet és itt-ott zápor, esetleg heves zivatar is kialakulhat. A lassan áthelyeződő zivatarcellák akár kiadós csapadékot is okozhatnak, ez azonban csak kisebb körzetekben lehet majd jellemző. Fülledt meleg idő várható 30 fok közeli csúcshőmérsékletekkel.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett hosszabb napos időszakok is lehetnek. Elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. Az északkeleti szél élénk, zivatar környezetében átmenetileg viharos lesz. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. Késő estére 22-24 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: a napsütés mellett erősen gomolyfelhős időszakok is lesznek és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Zivatar környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak.

null

Szombat: a napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Az északi szél élénk, zivatar környezetében átmenetileg viharos lesz. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: vasárnap egy gyenge hidegfront alakítja időjárásunkat, főleg a nap első felében alakulhat ki zápor, zivatar, a későbbiekben már csökken a csapadékhajlam. Átmenetileg felfrissül a levegő, a jövő héten azonban újabb felmelegedés valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár