A változékony, záporokkal, zivatarokkal tarkított időt okozó légörvény eltávolodik térségünkből, mögötte pedig már szárazabb, de továbbra is meleg levegő érkezik fölénk. A következő napokban már csak néhol alakulhat ki záporos csapadék, a gomolyfelhők mellett pedig hosszabb napos időszakokra is számíthatunk. Ismét erősödik a nappali felmelegedés, a hőmérsékletek már időnként 30 fok közelében alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

hétfő.jpg

Hétfő: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, zápor, zivatar csak elvétve alakulhat ki. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő. 

kedd.jpg

Kedd: többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg erősebben a gomolyfelhőzet. Elvétve előfordulhat rövid zápor, vagy zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. A délutáni órákra 26-28 fok közé melegszik a levegő. 

szerda.jpg

Szerda: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a hét nagy részében folytatódik az igazi nyári idő, újabb zápor, zivatar csütörtökön valószínű.
 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: napos, száraz, meleg, időjárás