A következő néhány napban egy légörvény alakítja időjárásunkat, így jelentős javulás továbbra sem várható időjárásunkban. A több-kevesebb napsütés mellett erősen felhős időszakok is lesznek és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat, nagyobb területre kiterjedő tartós csapadék azonban nem valószínű. A nappali hőmérsékletek elmaradnak az ilyenkor szokásostól. A gyengén felhős, napos helyeken is csupán 20 fokig melegszik a levegő, a felhős, záporos tájakon, illetve időszakokban pedig kifejezetten hűvös lesz.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

vasárnap.jpg

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. Késő estére 13-15 fok közé hűl a levegő.

hétfő.jpg

Hétfő: napos és erősen gomolyfelhős időszakok váltakoznak, elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. Az északi szél erős lesz. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 17-20 fok között alakulnak. 

kedd.jpg

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északi szél megerősödik. A hajnali órákra 8-10 fok közé csökken a hőmérséklet. A délutáni órákra 18-20 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepétől megnyugszik az idő, megszűnik a hűvös levegő utánpótlása. Fokozatos felmelegedés várható, beköszönt a kora nyárias idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: jégeső, felhőszakadás, lehűlés, időjárás, csapadék