A következő napokban is folytatódik a meglehetősen változékony idő, a hideg és melegfrontok szinte 24 óránként váltogatják egymást. Hétfőn egy újabb csapadékzóna vonul át felettünk, így átmenetileg beborul az ég és esők, záporok is előfordulhatnak.

Kedden egy közelgő hidegfront előterében labilis levegő érkezik fölénk, így ismét növekszik a zápor, zivatarhajlam. Szerdán már a hidegfront mögötti friss, tiszta idő várható. A több napsütés hatására kevéssel 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Hétfő: gyakran lesz erősen felhős ég, legfeljebb néhol süthet ki rövid időre a nap. Többfelé várható eső, zápor. Néhol zivatar sem kizárt. A délkeleti szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek általában 17-19 fok között alakulnak, a magasabb értékeket a gyengén felhős helyeken, illetve időszakokban mérhetjük. Késő estére 15-18 fok közé hűl a levegő.

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. A változó irányú szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 19-22 fok között alakulnak.

Szerda: felhőátvonulások várhatók hosszabb napos időszakokkal, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 6-8 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: a hét második felében újabb frontok érik el hazánkat, így ismét növekszik a csapadékhajlam.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: változékony, köd, enyhülés, felhő, lehűlés, szél, tavasz, zivatar, eső, zápor, csapadék, időjárás