A következő napokban is folytatódik a változékony, frontokkal tarkított idő. A hideg és melegfrontok gyakran váltogatják egymást, komolyabb lehűlés azonban nem várható. Szerdán lesz a kellemesebb idő, ekkor több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Csütörtökön és pénteken azonban sok lesz felettünk a felhő és időnként eső, zápor is előfordulhat. A nappali hőmérsékletek a borongós, csapadékos időszakokban csak 15 fok körül alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szerda.jpg

Szerda: eleinte még több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, majd a délutáni, esti órákban erősen megnövekszik a felhőzet és szórványosan eső, zápor is előfordulhat. Néhol zivatar sem kizárt. A változó irányú szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő. 

csütörtök.jpg

Csütörtök: többnyire erősen felhős idő várható, csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 7-9 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. 

péntek.jpg

Péntek: erősen felhős, vagy borult idő várható többfelé esővel, záporral. A változó irányú szél erős lesz. A hajnali minimum hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. A délutáni órákra 15-18 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: szombattól már jóval szárazabb levegő érkezik fölénk, így egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep. A hőmérsékletek eleinte elmaradnak az ilyenkor szokásostól, majd vasárnaptól erős felmelegedés kezdődik, a jövő hét elején már nyáriasan meleg idő várható. 

Címkék: lehűlés, hidegfront, időjárás, csapadék