Egy közelgő ciklon előjeleként szombaton már kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk, így fokozatosan megnövekszik a felhőzet, számottevő csapadék azonban az esti órákig még nem valószínű. Vasárnapra megérkezik fölénk a ciklon csapadékzónája, megvastagszik a felhőzet és egyre többfelé várható eső, zápor.

Jelentős lehűlés ezúttal nem várható, de néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet. Hétfőn is folytatódik a változékony, csapadékra hajló idő. Általában sok lesz felettünk a felhő és szórványosan számíthatunk újabb esőre, záporra.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szombat: többnyire a felhőké lesz a főszerep, a nap első felében azonban még előfordulhat kevés napsütés. Az északi szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő.

null

Vasárnap: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, csak néhol szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Összességében többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. A délutáni órákra 8-10 fok közé enyhül a levegő.

null

Hétfő: eleinte még többfelé lehet eső, majd napközben már felszakadozik a felhőzet, szórványosan azonban továbbra is előfordulhatnak záporok. Az északnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A hajnali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. A délutáni órákra 10-12 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét keddtől, szerdától fokozatos, jelentős enyhülés kezdődik, a hőmérsékletek már az átlagosnak megfelelően alakulnak. Futó záporok azonban szinte bármelyik nap előfordulhatnak majd.

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár