Szerda estig egy mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, így borongós, csapadékos időre számíthatunk. Összességében sokfelé várható eső, zápor, de a csapadékhullásban hosszabb szünetek is lehetnek. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A légörvény hátoldalán viharos szél kíséretében sarkvidéki eredetű, hideg levegő érkezik, ezért az esőket helyenként havas eső, hó válthatja fel. Késő téliesen hideg idő várható, a nappali hőmérsékletek csupán 5 fok körül alakulnak. Az erős szél miatt azonban ennél jóval alacsonyabb lesz a hőérzetünk.

Csütörtökön lassan csökken a csapadékhajlam, jelentős enyhülés azonban nem várható.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Kedd: túlnyomóan borult idő várható egyre többfelé esővel, záporral. Helyenként havas eső, hó is előfordulhat. Néhol jelentős csapadék is hullhat. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 5 fok körül alakulnak. Késő estére 2-4 fok közé hűl a levegő.

null

Szerda: borult idő várható többfelé esővel, záporral. Helyenként havas eső, havazás is előfordulhat. Néhol jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Az északnyugati szél erős, időnként viharos lesz. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak.

null

Csütörtök: borult idő várható, csak néhol vékonyodhat el átmenetileg a felhőzet. Eleinte többfelé, majd napközben már csak elszórtan várható eső, zápor. Néhol havas eső, hó is hullhat. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 5-8 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén is csak kismértékben enyhül az idő, a hőmérsékletek továbbra is elmaradnak az ilyenkor szokásostól. Vasárnap ráadásul újabb csapadékzóna érkezhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, somogy megye, időjárás