Vasárnap és hétfőn többnyire a felhőké lesz a főszerep, legfeljebb rövid napos időszakok fordulhatnak elő. Szórványosan bármelyik nap előfordulhat eső, zápor, de nagy mennyiségű, tartós csapadék nem valószínű. Kedden is marad a változékony, alapvetően erősen felhős idő, legfeljebb rövid időszakokra szakadozhat fel a felhőzet. Napközben kevesebb helyen, majd az esti óráktól ismét egyre többfelé várható eső, zápor. A jövő hét elején már mérséklődik a nappali felmelegedés, de a hőmérsékletek még így is az átlagos felett alakulnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

vasárnap.jpg

Vasárnap: gyakran lesz erősen felhős az ég, kevés napsütés azonban bárhol előfordulhat. Szórványosan várható kisebb eső, zápor. A délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. Késő estére 2-4 fok közé hűl a levgő. 

hétfő.jpg

Hétfő: többnyire borult idő várható, csak néhol vékonyodhat el a felhőzet. Szórványosan valószínű eső, zápor. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. 

kedd.jpg

Kedd: gyakran lesz erősen felhős az ég, rövid időszkokra azonban kisüthet a nap. Napközben csak elszórtan, majd az esti óráktól már többfelé várható kisebb eső, zápor. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. A délutáni órákra 5-7 fok közé enyhül a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét csütörtökig folytatódik az átlagosnál enyhébb idő, majd péntektől jelentős lehűlés kezdődik, a következő hétvégén már télies idő valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: mediterrán ciklon, felhős, enyhe, csapadék, időjárás