A következő napokban már az eddigieknél változékonyabban alakul időjárásunk, több gyenge front is érinti majd térségünket. Markáns változás, komolyabb csapadék vagy erős lehűlés azonban nem várható, a hőmérsékletek még mindig az átlagos felett alakulnak. A több felhő miatt nem lesz erős az éjszakai lehűlés, napközben pedig többnyire 15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szombat.jpg

Szombat: gyakran lesz erősen felhős, vagy borult az ég, de a délutáni órákban rövid időszakokra kisüthet a nap. Szórványosan kisebb eső, zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. Késő estére 10-12 fok közé hűl a levegő. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett kevés napsütésre is számíthatunk. Elvétve előfordulhat futó zápor. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 7-9 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. 

hétfő.jpg

Hétfő: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. A délutáni órákra 16-18 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódik az eseménytelen, az átlagosnál több fokkal enyhébb idő. A hét közepétől mérséklődik a légmozgás, ennek hatására fokozódik a ködhajlam. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hidegfront, lehűlés, eső, zápor, időjárás