A ciklon hátoldalán ma hűvösebb levegő érkezik fölénk, így jelentősen mérséklődik a nappali felmelegedés, a legmagasabb hőmérsékletek csupán 20 fok körül alakulnak. 

Holnap a távozó ciklon mögött már stabilabb levegő érkezik fölénk, emiatt csökken a csapadékhajlam, már csak néhol fordulhat elő zápor, zivatar és ismét melegszik az idő. Hétfőtől pedig szárazabb, egyre melegebb levegő érkezik fölénk. Több lesz a napsütés, a nappali hőmérsékletek pedig már elérhetik a 30 fokot.  

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szombat.jpg

Szombat: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, az esti órákig csak átmenetileg szakadozhat fel a felhőzet. Összességében többfelé várható eső, zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás, intenzív eső is lehet. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. Késő estére 19-21 fok közé hűl a levegő. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. A délutáni órákra 27-29 fok közé melegszik a levegő. 

hétfő.jpg

Hétfő: többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: szerdáig tovább melegszik az idő, országos kánikula várható, majd csütörtökön egy gyenge hidegfront hatására kissé enyhülhet a nagy meleg. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: ciklon, csapadék, eső, front, időjárás