Pénteken még nedves, labilis levegő alakítja időjárásunkat, majd a hétvégén már ismét szárazabb, stabilabb levegő érkezik fölénk. Szombaton már csak elszórtan, majd vasárnap még kevesebb helyen fordulhat elő zápor, zivatar, emellett pedig egyre több napsütésre számíthatunk. Eleinte mérséklődik a nappali felmelegedés, a tartósan felhős tájakon nem lesz melegebb 25-26 foknál, majd vasárnap már melegebb levegő érkezik fölénk, ismét 30 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

péntek.jpg

Péntek: gyakran lesz erősen felhős az ég, rövid napos időszakok azonban előfordulhatnak. Többfelé várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak, de a tartósan felhős tájakon nem lesz melegebb 24-25 foknál. Késő estére 22-24 fok közé hűl a levegő. 

szombat.jpg

Szombat: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Az északkeleti szél élénk, néhol erős lesz. A hajnali órákra 17-19 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg kissé a gomolyfelhőzet. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. A délutáni órákra 28-30 fokig melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején további felmelegedésre, kánikulai melegre számíthatunk, majd kedden már egy újabb hidegfront éri el térségünket, így néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet. A hétvégére azonban visszatérhetnek a 30 fokok. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zivatar, zápor, hidegfront, időjárás