A következő napokban is marad az északi irányítás felettünk, így jelentős felmelegedésre nem számíthatunk, folytatódik az átlagosnál mintegy 5 fokkal hűvösebb idő. Időnként nedvesség is érkezik fölénk, ilyenkor erősen megnövekszik a felhőzet és esők, záporok, zivatarok is kialakulhatnak. 

Záporos csapadék nagyobb eséllyel pénteken, illetve vasárnap fordulhat elő, szombaton kissé csökkenhet a csapadékhajlam. Vasárnap ugyanakkor egy ciklon érinti hazánkat, ám az ebből várható eső mennyisége és területi eloszlása még bizonytalan.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

péntek.jpg

Péntek: a változóan, gyakran erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Többfelé várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. Késő estére 15-17 fok közé hűl a levegő. 

szombat.jpg

Szombat: napos és erősen gomolyfelhős időszakok váltakoznak, elszórtan várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél erős lesz. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: többnyire erősen felhős idő várható, legfeljebb néhol süthet ki átmenetileg a nap. Napközben egyre többfelé valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. A délutáni órákra 17-19 fok közé melegszik a levegő.

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét keddig még folytatódik a változékony, hűvös idő, majd ezt követően várhatóan csökken a csapadékhajlam, melegszik a levegő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zápor, hűvös, zivatar, csapadék, időjárás