Komolyabb időjárásváltozás a következő napokban sem várható, legfeljebb annyi, hogy átmenetileg kissé labilis levegő érkezik fölénk, ami kedvező feltételeket biztosít a gomolyfelhő képződésnek. Számottevő, kiterjedt csapadék azonban nem várható, esetleg néhol alakulhat ki jelentéktelen futó zápor. Ma átmenetileg megtorpan a felmelegedés, majd holnaptól már ismét melegszik a levegő, egyre inkább 20 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szerda.jpg

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. Késő estére 11-13 fok közé hűl a levegő. 

csütörtök.jpg

Csütörtök: a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. 

péntek.jpg

Péntek: többnyire napos idő várható, csak átmenetileg növekedhet meg a fátyol, vagy gomolyfelhőzet. Az északkeleti szél élénk, néhol erős lesz. A hajnali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. A délutáni órákra 18-20 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jelenlegi számítások szerint az ünnepek alatt is folytatódik a meleg, tavaszi idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: nyugodt, tavaszias, felmelegedés, időjárás