A következő napokban több front is áthalad majd felettünk, így folytatódik a meglehetősen változékony, átlagos hőmérsékletű, vagy annál kissé hűvösebb idő. Éjszakánként a derültebb, szélvédett helyeken gyenge fagyok is előfordulhatnak, míg napközben általában 7-10 fok közötti maximum hőmérsékletek várhatók.

Összességében a felhőké lesz a főszerep, de a távozó és érkező frontok közötti időszakokban néhány órás napsütés is előfordulhat. Jelentős csapadék továbbra sem várható, legfeljebb szerdán alakulhat ki kisebb eső, zápor.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. Késő estére 2-4 fok közé hűl a levegő.

null

Szerda: eleinte még előfordulhatnak gyengén felhős tájak, majd erősen megnövekszik a felhőzet és szórványosan kisebb eső, zápor is előfordulhat.
A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra -1,+3 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 7-10 fok között alakulnak.

null

Csütörtök: napközben fokozatosan felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali órákra 0 fok közelébe hűl a levegő, többfelé várható gyenge fagy. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: pénteken egy melegfront éri el térségünket, így ismét megnövekszik a felhőzet és átmenetileg többfelé várható eső, zápor. A front mögött a hétvégére jóval enyhébb levegő áramlik fölénk, így jelentős felmelegedés kezdődik, visszatér a kellemes tavaszi idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár