Északnyugat felől egy hidegfront érte el hazánkat, így változékonyabbra, a tegnapihoz képest néhány fokkal hűvösebbre fordul az idő. Többnyire a felhőké lesz a főszerep és helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. A megerősödő északnyugati széllel átmenetileg hűvösebb levegő érkezik fölénk, a napi maximum hőmérsékletek azonban még 12-14 fok között alakulnak.

A hétvégén is folytatódik a változékony idő. Jelentős csapadék ugyan nem várható, de összességében sok lesz felettünk a felhő, legfeljebb rövid időre bukkanhat elő a nap. Holnap kissé tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, majd vasárnap már ismét egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: gyakran lesz erősen felhős az ég, emellett azonban több-kevesebb napsütés is előfordulhat. Elszórtan várható kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: többnyire a felhőké lesz a főszerep, legfeljebb rövid napos időszakok fordulhatnak elő. Elszórtan kisebb eső, futó zápor is kialakulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. A délutáni órákra 8-10 fok közé enyhül a levegő.

null

Vasárnap: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett kevés napsütés is lehet. Néhol előfordulhat futó zápor. A délnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig folytatódik a változékony, frontokkal tarkított, de összességében az átlagosnál több fokkal melegebb idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás