20:51

Toponárról is kaptunk néhány olvasói felvételt az újabb vihar érkezéséről.

Közben a belvárosban szinte megállás nélkül dörög és villámlik.A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

20:30

Villám csapott egy családi ház kéményébe Nemesviden, a Rákóczi utcában. A történtek miatt a padláson felszerelt bojler leesett és meggyújtotta a környezetében található papírokat, rongyokat. A zalakarosi hivatásos tűzoltók puttonyfecskendővel fékezték meg a lángokat. Jelenleg átvizsgálják az épületet az esetleges parázslások és izzások miatt.

20:17

Jön az utánpótlás! Köszönjük Krisztinának a fotót.

16:20

Olvasóink is elkapták zivatarzóna útját, amiről kaptunk is néhány fotót.

Somogyaszaló környékén például ez a helyzet:

null
null

Ezt pedig Zoltán lőtte nem sokkal ezelőtt.

null

A Honvéd utca környéke sem túl bizalomgerjesztő.

Black Metal

4 Likes, 1 Comments - Szalai Róbert Nme (@nme7502) on Instagram: "Black Metal"


Egy közelgő gyenge hidegfront előterében egy úgynevezett meleg, nedves szállítószalag alakult ki felettünk. A növekvő vízgőztartalom és labilitás igen kedvező feltételeket biztosít heves zivatarok kialakulásának.

A jelenlegi számítások szerint 15-20 óra között akár több zivatarzóna is áthaladhat majd felettünk. Az erősebb gócokban nagy méretű jég (jégátmérő 2-5 cm) és károkozó szélvihar (100-120km/h) is előfordulhat majd.

Egyes helyeken akár 50-60 mm eső is lezúdulhat rövid idő alatt, ennek következtében pedig villámárvizek is kialakulhatnak majd.

A késő esti, éjszakai órákban fokozatosan megszűnnek a zivatarok, stabilizálódik a légkör felettünk.

A zivatarzóna 14 órára már el is érte nyugati határainkat. A következő órákban Somogyban is egyre többfelé várható heves zivatar.
A zivatarzóna 14 órára már el is érte nyugati határainkat. A következő órákban Somogyban is egyre többfelé várható heves zivatar.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zivatar, somogy megye, vihar, időjárás