17:10

A Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vonalon 30-50 perccel nőtt néhány péntek délutáni vonat menetideje, mert zárlat keletkezett a felsővezetékben Kaposvár és Gyékényes között. A zárlat háromnegyed ötre megszűnt, ezért újraindulhatott a vonatforgalom. Este helyreállhat a normál menetrend.

17:08

Van egy time-lapse videónk is a vihar érkezéséről.

KaposPont

Így jött a zuhé #rain #nyár #vihar #kaposvár #timelapse #zuhany

17:07

Durván összetört egy autót a vihar:

City Taxi Kaposvár 82/ 333-333

❗️ℹ️Szolgálati közlemény: Sajnos a hirtelen jött vihar nehezíti a közlekedést a városban (lásd: a képeken)! Megnövelt létszámmal, igyekszünk mindenkiért odaérni! Köszönjük a türelmetelet!🙏

Az erősebb zivatarokat nagy méretű jég és szélvihar kísérheti. Meleg, labilis léghullámok érkeztek Somogy fölé, amely kedvező feltételeket biztosít a heves záporok, zivatarok kialakulásának.

KaposPont

Hello zápor #summer #ezmi #azidoismilyen

Nagyjából 18-19 óráig többfelé valószínű heves zivatartevékenység, majd ezt követően stabilizálódik a légkör. Kisebb körzetekben nagy méretű jég, felhőszakadás, illetve 100km/h -nál erősebb, károkozó szélroham is előfordulhat majd. 

#megjöttavihar #kicsitfujaszél

0 Likes, 1 Comments - Tamás Horváth (@horvathomas) on Instagram: "#megjöttavihar #kicsitfujaszél"

A friss radarfelvétel alapján Kaposvárt is elérheti a komoly vihar. 
 

null
 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: jön, vihar, időjárás, kaposvár