A távozó csapadékzóna mögött északira fordul felettünk az áramlás, amellyel több hullámban szárazabb, hidegebb levegő érkezik fölénk.

A következő napokban egyre nagyobb területeken szakadozik fel a felhőzet, illetve süt ki a nap és kisebb záporok is már csak elvétve fordulhatnak majd elő. A nappali hőmérsékletekben nem várható jelentős változás, az éjszakák azonban hidegebbek lesznek, a szélcsendes tájakon gyenge fagyokra számíthatunk. Csütörtökön egy gyenge csapadékzóna közelíti meg megyénket, ennek hatására több lesz felettünk a felhő és elszórtan kisebb záporok is kialakulhatnak majd.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Kedd: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat jelentéktelen futó zápor. Az északi szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 8-10 fok között alakul. Késő estére 2-4 fok közé hűl a levegő.

Szerda: változóan felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Az északi szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 0 fok körül alakul. A délutáni órákra 9-11 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtök: többnyire felhős lesz az ég, helyenként azonban rövid napos időszakok is lehetnek. Elszórtan előfordulhat kisebb eső, zápor. Az északi szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 0,+2 fok között alakul. A délutáni órákra 10-12 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben is folytatódik a változékony, az átlagosnak megfelelő hőmérsékletű idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: enyhül, ciklon, enyhülés, tél, eső, tavasz, csapadék, időjárás