Ciklonok áramlási rendszerében többnyire enyhe, váltakozó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek fölénk, ezért folytatódik a változékony, tavaszias idő. Hétfő estig több, kisebb csapadékzóna is érinthet majd minket, ezekből szórványosa alakulhatnak ki esők, záporok, nagy mennyiségű csapadék azonban már nem valószínű. 

Keddtől már szárazabb léghullámok érkeznek fölénk, egyre nagyobb területeken szakadozik fel a felhőzet, illetve süt ki a nap.
A hőmérsékletekben nem várható lényeges változás, az éjszakák egyelőre fagymentesek lesznek, napközben pedig többnyire 10 fok körül alakulnak a legmagasabb hőmérsékletek, de a naposabb tájakon akár 13-14 fokot is mérhetünk majd.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan, főleg a nap első felében várhatók kisebb esők, záporok. A délnyugati szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 11-13 fok között alakul. Késő estére 4-6 fok közé hűl a levegő.

null

Hétfő: Többnyire erősen felhős idő várható, csak néhol szakadozhat fel a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. Az északi szél megélénkül, néhol megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 1-3 fok között alakul. A délutáni órákra 9-11 fok közé melegszik a levegő.

null

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél élénk lesz. A reggeli órák hőmérséklete 1-3 fok között alakul. A délutáni órákra 9-11 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a hét közepétől szárazabbra, naposabbra fordul az idő. Erősödik az éjszakai lehűlés, megjelennek a gyenge fagyok.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tavasz, változékony, időjárás