Nyugati, délnyugati áramlással enyhe, váltakozó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek fölénk, ezért a következő napokban változékony, de az átlagosnál jóval melegebb időre számíthatunk. Az éjszakák már fagymentesek lesznek, napközben pedig egyre nagyobb területeken mérhetünk 10 fok feletti hőmérsékleteket. Hétfőn és kedden időnként erősebben megnövekedhet majd a felhőzet, de számottevő csapadék nem várható, legfeljebb néhol alakulhat ki futó zápor. Szerdán ismét szárazabb levegő alakítja időjárásunkat, többnyire a napsütésé lesz majd a főszerep.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Legfeljebb néhol alakulhat ki jelentéktelen zápor. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 9-11 fok között alakul. Késő estére 6-8 fok közé hűl a levegő.

null

Kedd: többnyire erősen felhős idő várható, helyenként azonban több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat jelentéktelen zápor. A délnyugati, nyugati szél élénk, néhol erős lesz. A reggeli órák hőmérséklete 4-6 fok között alakul. A délutáni órákra 10-12 fokig melegszik a levegő.

null

Szerda: változóan felhős, napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 4-6 fok között alakul. A délutáni órákra 11-13 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a hét nagy részében folytatódik a változékony, igen enyhe idő. A hétvégére csendesebb, ködösebb idő köszönt be és néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: óceáni, léghullám, november, időjárás