Nyugat felől váltakozó nedvességtartalmú és hőmérsékletű léghullámok érkeznek hazánk fölé, ezért a következő napokban is folytatódik a kissé változékony, de összességében az átlagosnál jóval enyhébb idő.

Hétfőn és kedden szárazabb levegő alakítja időjárásunkat, több lesz a napsütés, ennek megfelelően erősödik a nappali felmelegedés, főleg hétfőn, akár 20 fok feletti csúcshőmérsékleteket is mérhetünk majd.

Szerdán egy újabb gyenge hidegfront halad át felettünk, ami jelentős változást nem okoz időjárásunkban. A front útját megerősödő szél, átmeneti felhőzetnövekedés és helyenként futó záporok jelezik majd, de jelentős csapadék, illetve lehűlés nem várható.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Hétfő: változóan felhős, napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 17-20 fok között alakul, de néhol 21-22 fok is lehet. A késő esti órákra 8-10 fokig hűl a levegő.

Kedd: változóan felhős, napos idő várható, helyenként azonban erősebben felhős időszakok is előfordulhatnak majd. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 4-6 fok között alakul. A délutáni órákra 15-17 fok közé melegszik a levegő.

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhatnak jelentéktelen záporok. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 5-7 fok között alakul. A délutáni órákra 15-17 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: péntekig még folytatódik az enyhe idő, majd a hétvégén egy ciklon érkezik fölénk, ennek hatására egyre csapadékosabbra és hidegebbre fordul az idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: köd, nap, ősz, időjárás