Nyugat, délnyugati áramlással több hullámban enyhe, többnyire alacsony nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk, ezért a következő napokban is folytatódik a szokatlanul enyhe, az átmeneti ködfoltoktól eltekintve száraz idő. Időnként gyenge frontok súrolhatnak majd bennünket, de ezek jelentős változást, illetve számottevő csapadékot nem okoznak.

Az éjszakák enyhék lesznek, napközben pedig általában 16-20 fok közötti csúcshőmérsékleteket mérhetünk majd. Az időszak nagy részében változóan felhős, napos időre számíthatunk, időnként azonban átmenetileg erősebben felhős időszakok is előfordulhatnak majd, de csak néhol alakulhat ki egy-egy jelentéktelen zápor.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett, hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Néhol előfordulhat jelentéktelen zápor. A délnyugati szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 17-20 fok között alakul, de a tartósan napos tájakon akár 21-22 fok is lehet. A késő esti órákra 10-12 fok közé hűl a levegő.

Szerda: változóan felhős, többnyire napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 6-8 fok között alakul, többfelé képződhet köd. A délutáni órákra 17-20 fok közé melegszik a levegő, de néhol kevéssel 20 fok feletti értékek is lehetnek.

Csütörtök: többnyire változóan felhős, napos idő várható, csak kisebb körzetekben lehetnek tartósabban ködös időszakok. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 4-6 fok között alakul, többfelé képződhet köd. A délutáni órákra 17-19 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a hétvégén átmenetileg változékonyabbra, felhősebbre fordul az idő, de jelentős csapadék ekkor sem valószínű, legfeljebb elszórtan fordulhatnak majd elő futó záporok. Átmenetileg visszaesik a hőmérséklet, majd a jövőhét elején újabb melegedés kezdődik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: november, tavasz, időjárás