Több olvasónk is jelezte, hogy Toponár környékén volt a legnagyobb jégverés.

null
null
null
null

null

null

null

null

Hirtelen csapott le a vihar Kaposvárra csütörtök délután. A viharfelhőkből diónyi nagyságú jég hullott másodpercek alatt. 

 

Iszonyatos 10 perces jégeső verte Toponárt...!!! Virágok szétroppantva, cseresznye, meggy, alma etc..a földön...a garázstetőn a hullámpalát kilukasztotta 100 helyen a diónagyságú jég...nincs túl jó kedvem...

Posted by József Bekes on 2015. május 14.
 
 

Fő utca 16:45

Posted by Csik Laura on 2015. május 14.
 

Kisgát

Posted by Nagy Iza on 2015. május 14.

2015.05.14Photo: Molnár Mónika

Posted by Molnár Mónika on 2015. május 14.
 

Szia Majus.

Posted by Norbert Glacz on 2015. május 14.
 

Olyan robajjal érkeztett a jég, hogy ijesztő volt!

Posted by Gyöngyi Kátainé Váradi on 2015. május 14.

Itt az ikertestvére! Az átvonuló szupercella ikertestvére! Merthogy szupercella haladt át Kaposvár felett. Az északnyugati városrészeben 2-3 cm -es jegek estek - írja a KaposPont időjósa, Szalinay Tibor.

null

A tegnapi zivatarrendszertől eltérően, ma helyi keletkezésű zivatargócokra kell számítani, melyek inkább kisebb körzeteket érinthetnek majd.
A kora esti órákig bárhol kialakulhatnak zivatarok, amelyek akár hevesek is lehetnek majd. Fő veszélyességi tényező továbbra is a nagy méretű jég, valamint a hirtelen, rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű eső lesz.

A Balaton nyugati medencéjét már elérte egy heves zivatargóc, amely hamarosan belép Somogy megye területére.

null
null

Közben másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a tabi és a siófok járás kivételével Somogy megye területére. A heves zivatarokat helyenként 20-40 mm csapadék, 60-80 km/h-s széllökés és néhol jégeső kísérheti. Egy-egy hevesebb zivatar is létrejöhet 80 km/h feletti széllel vagy nagyobb méretű jéggel.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: narancs, másodfokú, riasztás, időjárás, Somogy megye, vihar