A magasban továbbra is hűvös levegő érkezik fölénk, ezért kedden még folytatódik a szeles, de az előző napokhoz képest már kissé enyhébb idő.

Szerdától megszűnik a hideg levegő utánpótlása, ezzel együtt lassan délnyugatira fordul felettünk az áramlás, amellyel enyhébb levegő érkezik fölénk. Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, csütörtök délután már kevéssel 20 fok feletti maximum hőmérsékleteket is mérhetünk majd, az éjszakák azonban továbbra is hűvösek maradnak.

A következő napokban többnyire napos, száraz idő várható, helyenként azonban erősen gomolyfelhős időszakok is előfordulhatnak majd.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Kedd: változóan felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 16-19 fok között alakul. Késő estére 8-12 fok közé hűl a levegő.

Szerda: többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg kissé a gomolyfelhőzet. Az északi szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 1-3 fok között alakul, néhol talaj menti fagy is előfordulhat. A délutáni órákra 16-18 fokig melegszik a levegő.

Csütörtök: változóan felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 2-4 fok között alakul. A délutáni órákra 19-21 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: péntektől változékonyabbra fordul időjárásunk. Dél felől továbbra is enyhe, de egyre nedvesebb levegő érkezik fölénk, egyre többfelé várható zápor, zivatar, néhol tartósabb eső.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: napsüt, hűvös, hideg, front, szél, időjárás