Északi áramlással továbbra is hűvös, váltakozó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek fölénk, ezért szerda estig még folytatódik a változékony, szeles, időnként záporokkal, hózáporokkal tarkított időjárás.

A hőmérsékletek elmaradnak az ilyenkor szokásostól, napközben csak kevéssel melegedhet 10 fok fölé a levegő, az éjszakai órákban pedig többfelé lehet gyenge fagy.

Csütörtöktől jelentős változás kezdődik időjárásunkban, déli áramlással egyre melegebb, száraz levegő érkezik fölénk, fokozatos felmelegedés kezdődik.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Kedd: eleinte még előfordulhat kisebb csapadék, majd napközben felszakadozik a felhőzet, a felhőátvonulásokból már csak néhol fordulhatnak elő futó záporok. Az északi szél erős, néhol viharos lesz. A délutáni órák hőmérséklete 10-12 fok között alakul. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő.

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan előfordulhatnak záporok. Az északi szél erős, néhol viharos lesz. A reggeli órák hőmérséklete 0,+2 fok között alakul, helyenként fagy is előfordulhat. A délutáni órákra 11-13 fokig melegszik a levegő.

Csütörtök: változóan felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 0,+2 fok között alakul, helyenként gyenge fagy is lehet. A délutáni órákra 15-17 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: péntektől tovább erősödik a nappali felmelegedés, a hétvégén már 20 fok feletti hőmérsékletek várhatók.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hűvös, szél, , zápor, időjárás