Délnyugat felől igen enyhe léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé, ezért a következő napokban folytatódik az átlagosnál jóval enyhébb idő.
Pénteken a nap nagy részében több-kevesebb napsütés is várható, de eleinte még lehetnek erősebben felhős területek is. A délutáni órákra magasra, általában 10-13 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton is folytatódik az igen enyhe idő, de egy gyenge hidegfront hatására már megerősödik az északnyugati szél és néhol kisebb zápor is előfordulhat majd.

Vasárnapra néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik fölénk, 3-4 fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés, de még így is jóval enyhébb idő lesz az átlagosnál. Az erős szél mellett felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, csak néhol fordulhatnak elő kisebb záporok.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Péntek: eleinte még lehetnek erősen felhős időszakok, majd napközben felszakadozik a felhőzet és több-kevesebb napsütés is várható. Legfeljebb néhol lehet kisebb zápor. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 10-13 fok között alakul. Késő estére 5-8 fokig hűl a levegő.

Szombat: eleinte még előfordulhat kisebb eső, zápor, majd napközben változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, időnként megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 3-5 fok között alakul. A délutáni órákra 10-12 fok közé melegszik a levegő. Az esti óráktól többfelé lehet kisebb eső, zápor.

Vasárnap: eleinte még előfordulhat kisebb eső, zápor, majd napközben már változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel, csak néhol fordulhat elő jelentéktelen zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 2-4 fok között alakul. A délutáni órákra 7-9 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a hétvégi kisebb lehűlés után, a jövőhét elején ismét délire fordul az áramlás felettünk, keddtől melegedés kezdődik.

Várhatóan nem lesz fehér az idei karácsony!

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tavasz, nap, enyhe, tél, időjárás, meleg