Északnyugati áramlással továbbra is hűvös, váltakozó nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk. Szombaton kevésbé nedves levegő lesz felettünk, így több napsütésre számíthatunk. Napközben az átmenetileg megnövekvő felhőzetből csak néhol fordulhat elő futó zápor. Az északi, északnyugati szél élénk, időnként erős lesz. A délutáni órák hőmérséklete 20 fok körül alakul.

Vasárnap nagyobb nedvességtartalmú levegő alakítja időjárásunkat. Többnyire erősen felhős idő várható, többfelé kisebb esővel, záporral. Az északnyugati szél továbbra is erős lehet. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 19-20 fok körül alakul, de a tartósan borult, csapadékos tájakon mindössze 17-18 fok valószínű.

Hétfőn megszűnik a hűvös levegő utánpótlása, barátságosabb, kellemesebb idő valószínű. A több-kevesebb napsütés mellett időnként megnövekedhet majd a felhőzet, de csak néhol alakulhat ki futó zápor. Melegszik a levegő, a délutáni órákra már elérhetjük a 22-23 fokot is.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szombat: a több-kevesebb napsütés mellett, időnként megnövekszik a felhőzet és elszórtan kisebb záporok is kialakulhatnak. Az északnyugati szél megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 19-21 fok körül alakul. Késő estére 13-15 fokig hűl a levegő.

null

Vasárnap: többnyire felhős idő várható, többfelé esővel, záporral. Az északnyugati szél élénk, időnként erős lesz. A reggeli órák hőmérséklete 9-11 fok között alakul. A délutáni órákra 19-21 fokig melegedhet a levegő, de a tartósan csapadékos tájakon mindössze 17-18 fok valószínű.

null

Hétfő: változóan felhős, napos idő várható. Az időnként megnövekvő felhőzetből csak néhol alakulhat ki futó zápor. A reggeli órák hőmérséklete 10-12 fok között alakul. A délutáni órákra 20-24 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejétől jelentős felmelegedés kezdődik, a hét második felétől már nyárias hőmérsékletek várhatók.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: májusi, szalinay, időjárás