Egyelőre nem szűnik meg a hűvös levegő utánpótlása, ezért a következő napokban is folytatódik a kissé változékony, az átlagosnál néhány fokkal hűvösebb idő.

null

Pénteken a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik majd a felhőzet, de csak szórványosan kell számítanunk kisebb záporokra. Az északnyugati szél többfelé élénk, időnként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 fok körül alakul, de a tartósabban felhős tájakon ennél is hűvösebb lehet.

Szombaton és vasárnap hasonló jellegű időre számíthatunk, a több-kevesebb napsütés mellett továbbra sem lehet kizárni futó záporok kialakulását. Vasárnap már néhány fokkal 20 fok fölé is melegedhet a levegő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: a változóan felhős, napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet és szórványosan alakulhatnak ki záporok. Az északnyugati szél megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 19-21 fok között alakul. Késő estére 13-16 fokig hűl le a levegő.

null

Szombat: a több-kevesebb napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet és elszórtan futó záporok is kialakulhatnak. Az északnyugati szél megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 9-11 fok között alakul. A délutáni órákra 19-21 fokig melegszik a levegő.

null

Vasárnap: változóan felhős idő várható, elszórtan kialakuló záporokkal. Az északnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 9-11 fok körül alakul. A délutáni órákra 20-23 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövőhéten erős felmelegedés kezdődik, a hét második felétől már 25-30 fok közötti maximum hőmérsékletek valószínűek. A záporos, zivataros jelleg tovább folytatódhat.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hűvös, nyár, szalinay, időjárás