Vasárnap több felhő lesz felettünk, és szórványosan kell számítani kisebb eső, zápor, a délutáni órákban zivatar kialakulására. A délutáni órák hőmérséklete 16-18 fok körül alakul. Hétfőn több napsütés várható, de napközben időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. Egy-egy zivatargócban kiadósabb csapadék is előfordulhat. Tovább erősödik a nappali felmelegedés, a délutáni órákban már 20-23 fok körüli hőmérsékleteket mérhetünk majd. Kedden is marad a változékony, záporos, zivataros idő, a délutáni órákban, helyenként 24-25 fokos maximum hőmérsékletekkel. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Vasárnap: változóan, időnként erősen felhős idő várható, szórványosan előforduló záporral, zivatarral. A délutáni órák hőmérséklete 16-18 fok körül alakul, de a napos helyeken ennél melegebb lesz. A késő esti órákra 10-14 fokig hűl a levegő.

null

Hétfő: a napos időszakok mellett időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet és szórványosan kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. A reggeli órák hőmérséklete 5-9 fok között alakul. A délutáni órákra 20-23 fokig melegszik a levegő.

null

Kedd: a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett, időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és szórványosan kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. A reggeli órák hőmérséklete 9-12 fok között valószínű. A délutáni órákra 20-24 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben is folytatódik a változékony, záporokkal, zivatarokkal tarkított, az átlagosnál melegebb idő. Az időszak végén, néhány fokos lehűlés valószínű.

Minden kedves olvasónak áldott húsvéti ünnepeket kívánok!

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: húsvét, 2014, időjárás