Pénteken a hideg hajnal után, viszonylag gyorsan melegszik a levegő, a délutáni órák hőmérséklete általában 16-18 fok között alakul. Változóan felhős, napos idő várható, legfeljebb néhol fordulhat elő futó zápor.

Szombat hajnalra ismét erősebben lehűl a levegő, többfelé lehet gyenge fagy, majd napközben változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel. Az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből csak néhol alakulhat ki záporeső. A délutáni órák hőmérséklete 16-19 fok között valószínű.

5.jpg

Vasárnap egy gyenge hidegfront közelíti meg hazánkat, amely hőmérséklet visszaesést, és jelentős csapadékot nem fog okozni.. Napközben átmenetileg erősebben megnövekszik a felhőzet, és szórványosan lehet kisebb eső, zápor, majd a késő délutáni óráktól már felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap.

Hétfőn délnyugatira fordul felettünk az áramlás, erősödik nappali felmelegedés, helyenként 20 fok feletti hőmérsékleteket is mérhetünk a délutáni órákban, majd kedden újabb gyenge hidegfront ér el minket, 1-2 fokos hőmérséklet visszaesést okozva.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: változóan felhős, napos idő várható. Az időnként erősebben megnövekvő felhőzetből legfeljebb néhol alakulhat ki futó zápor. Az északnyugati szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 16-18 fok között alakul. A magasabb értékek a tartósan napos tájakon lesznek. Késő estére 5-8 fokig hűl a levegő.

null

Szombat: változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel. Az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből csak néhol fordulhat elő kisebb zápor. Az északnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 3-6 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken gyenge fagy is előfordulhat. A délutáni órákra 16-19 fok közé melegszik a levegő.

null

Vasárnap: átmenetileg erősebben megnövekszik a felhőzet, és elszórtan kell számítani kisebb záporokra, majd később csökken a felhőzet, kisüthet a nap. Az északnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 3-6 fok között alakul, de néhol előfordulhat talaj menti fagy is. A délutáni órákra 16-19 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben is folytatódik a változékony idő. A hétfői átmeneti melegedés után, újabb kisebb lehűlés várható, majd a jövő hét második felétől jelentősebb felmelegedés valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: heti, részletes, országos, előrejelzés, időjárás