Vasárnap  a változóan felhős ég mellett, kevés napsütés is várható, csak néhol fordulhat elő futó zápor. A délutáni órák hőmérséklete 16-20 fok között alakul.

Hétfőtől kissé továbbmelegszik az idő. Általában kevés lesz a felhő, de néhol továbbra is előfordulhat futó zápor. A délutáni órákra kevéssel 20 fok fölé melegedhet a levegő.

Kedden, egy ciklon előoldali áramlásában, " igen " meleg levegő érkezik térségünkbe. Főleg a megye déli tájain, akár 25-26 fokot is mérhetünk majd. Eleinte napos idő várható, majd egy érkező hidegfront előterében, a késő délutáni óráktól, többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Kedd éjjel, szerda hajnalban, egy markáns hidegfront halad át hazánk felett. A front útját megerősödő szél, és záporok jelzik majd.

Szerdára, a keddi maximum értékekhez képest, 8-10 fokkal visszaeshet a hőmérséklet. Napközben felhőátvonulások várhatók, erős szél kíséretében.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Vasárnap: változóan felhős idő várható, kevés napsütéssel. A délutáni órák hőmérséklete 16-20 fok között alakul. Késő estére 10-15 fokig hűl a levegő.

Hétfő: változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel. Néhol futó zápor is kialakulhat. A reggeli órák hőmérséklete 5-8 fok körül alakul. A délutáni órákra 18-21 fokig melegszik a levegő.

Kedd: eleinte változóan felhős, napos idő várható, majd a késő délutáni óráktól erősebben megnövekedhet a felhőzet, és elszórtan már kialakulhat zápor, zivatar. A délnyugati szél megerősödik, majd az esti óráktól átfordul északnyugatira. A reggeli órák hőmérséklete 8-11 fok körül alakul. A délutáni órákra 22-25 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepére érkező hidegfront után, mérsékelten meleg, kissé változékony, az évszaknak megfelelő idő valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tavasz, szalinay, időjárás