Pénteken változóan felhős idő várható, szűrt napsütéssel. Késő délutántól, estétől, már erősebben megnövekszik a felhőzet, de csapadék még nem valószínű. A hőmérsékletek magasan, általában 20-22 fok körül alakulnak.

Szombaton csapadékzóna éri el megyénket. Napközben többnyire erősen felhős idő várható, többfelé kell számítani esőre, záporra. A megye déli tájain tartósabb csapadékhullás is lehet, és ezeken a területeken lehet a hűvösebb is. Helyenként akár 5-10 mm eső is eshet, északabbra haladva egyre kisebb mennyiséggel. Mérséklődik a nappali felmelegedés, a délutáni órákban 15-18 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk majd. Vasárnapra szárazabb levegő érkezik fölénk, ezért csökken a csapadékhajlam, felszakadozik a felhőzet, de futó zápor azért továbbra is előfordulhat. A hőmérsékletek vasárnap is 15-18 fok körül alakulnak, melyek éppen megfelelnek az ilyenkor szokásos értékeknek. Hétfőn már melegedés kezdődik.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Péntek: változóan felhős, szűrt napsütéses idő várható. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 19-22 fok között alakul. Késő estére 12-15 fokig hűl a levegő.

Szombat: többnyire erősen felhős idő várható, többfelé esővel, záporral. A megye déli tájain akár jelentősebb eső is lehet. Az északkeleti szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 6-10 fok között alakul. A délutáni órákra 15-18 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap: változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel. Kisebb futó zápor előfordulhat. A reggeli órák hőmérséklete 4-7 fok között alakul. A délutáni órákra 15-18 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: folytatódik a változékony idő. A jövő hét elején újabb melegedés kezdődik, kedden akár 25 fok is lehet, majd szerdától markáns hidegfront érkezése valószínű. Ekkor jelentősen lehűlhet a levegő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: idő, ciklon, csapadék, változékony, felhő, zápor, eső, időjárás