Csütörtökön átmenetileg szárazabb levegőfajta alakítja megyénk időjárását. Napközben változóan felhős, napos idő várható, majd késő délutántól megnövekedhet a fátyolfelhőzet, de csapadék nem várható. Meleg lesz, a kora délutáni órákban többfelé mérhetünk majd 22-23 fokot, azonban néhol, nem elképzelhetetlen a 24-25 fok sem.

Pénteken ismét nedvesebb légtömegek közelítik meg térségünket, ezért több lesz a felhő, de csapadék még nem valószínű, és a hőmérséklet sem esik vissza lényegesen. Szombaton egy tőlünk délre található ciklon csapadékzónája éri el Somogy megyét. Sok lesz a felhő, és többfelé kell számítani kisebb esőre, záporra. Vasárnapra szárazabb léghullámok érkeznek fölénk, ezért felszakadozik a felhőzet. A hétvégén 4-5 fokos hőmérséklet visszaesés várható, a csütörtökön mért értékekhez képest.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Csütörtök: változóan felhős, napos idő várható, legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik majd a napsütést. A délnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A délutáni órákra 18-23 fokig melegszik a levegő, de néhol akár 24-25 fok is lehet. Késő estére 12-15 fokig hűl a levegő.

Péntek: a változóan felhős ég mellett, időnként erősebben is megnövekedhet a felhőzet, de csapadék nem valószínű. A reggeli órák hőmérséklete 7-11 fok között alakul. A délutáni órákra 18-22 fokig melegszik a levegő.

Szombat: erősen felhős idő várható, többfelé kisebb esővel, záporral. A megye déli tájain tartósabb csapadék is lehet. Az északkeleti szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 6-10 fok között valószínű. A délutáni órákra 14-18 fokig melegszik a levegő. Az alacsonyabb értékek a tartósan csapadékos tájakon lesznek.

Távolabbi kilátások: a következő 10 napban változékony időre számíthatunk. A jövő hét elején ismét melegszik az idő, majd szerdától, csütörtöktől lehűlés és csapadék valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: idő, enyhe, nap, meleg, tavasz, nyár, csapadék, időjárás