Vasárnap, a zavartalan napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, a reggeli 0 fokok után, a délutáni órákra 11-15 fok közé melegszik a levegő. Hétfő reggelre erősebben lehűl a levegő, a megyében többfelé kell számítani gyenge fagyra. Napközben a vasárnapihoz hasonló zavartalan napsütés várható, általában 11-14 fok közötti délutáni hőmérsékletekkel. A következő napokban is marad az eseménytelen, napos, száraz idő. Mivel medencénket viszonylag hűvös levegő tölti ki, ezért a hajnali órákban többfelé alakul majd ki gyenge fagy.

Jövő péntekig, 2 méteres magasságban, általában 0,-2 fok körüli minimum hőmérsékletekre kell számítani, azonban talaj mentén, ennél 1-2 fokkal még hidegebbet is lehet.

Anticiklonális hatások, valamint a gyenge északkeleti áramlások, együttesen alakítják a Kárpát-medence időjárását.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Vasárnap: Túlnyomóan napos idő várható. Az északkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 11-15 fok között alakul. Késő estére 4-8 fokig hűl a levegő.

Hétfő: Túlnyomóan napos, száraz idő várható. A reggeli órák hőmérséklete -2,+2 fok között alakul. A délutáni órákra 11-14 fokig melegszik a levegő.

Kedd: Napos, száraz idő várható. A reggeli órák hőmérséklete -2,+2 fok között alakul. A délutáni órákra 11-15 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: Folytatódik a mérsékelten meleg, száraz, kora tavaszi idő.  A jövő péntektől melegszik a levegő.  

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kapospont, időjós, tavasz, eső, szalinay, időjárás