Csütörtöktől kezdve, északkelet felől már szárazabb levegő érkezik fölénk. Holnap napközben a csapadékzóna folyamatosan tolódik majd délnyugati irányba, azonban a friss számítások szerint, térségünk felett akár tartósan is beragadhat. Ennek hatására, Somogy megye déli, délnyugati tájain, a nap nagy részében erősen felhős, borult idő várható, többfelé kisebb esővel. 

A csapadékzóna érkeztével egyre inkább erősödik majd az északi szél, főleg csütörtökön, a Balaton nyugati medencéjében, akár 60-70 hm/óra széllökések is előfordulhatnak. Pénteken már jelentősebben felszakadozhat a felhőzet, de kisebb eső, zápor előfordulását továbbra sem lehet kizárni.

A hétvégére száraz, de a magasban hűvösebb levegő érkezik, felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Az éjszakék frissek lesznek, többfelé lehet talaj menti fagy, azonban napközben, a szikrázó napsütés hatására gyorsan emelkedik a hőmérséklet, és nagyjából 12-15 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk majd a legmelegebb órákban.

Friss radarkép, az érkező csapadékzónával. Az eső kelet, délkelet felől érkezik.

Csapadék előrejelzés csütörtök délutánra. A modellszámítás szerint Somogy felett tartósan beragadhat a csapadék. A sárga és zöld szín jelzi a csapadék előfordulását. Az intenzitás többnyire gyenge lesz.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: pont, tibor, kapos, időjós, szalinay, időjárás