Az Eötvös Loránd Műszaki Technikum Damjanich utcai kollégiumának legfelső emeletén egy informatikai eszközökkel jól felszerelt tantermet hoztak létre 270 millió forintos támogatással. Ez főleg az informatikát és távközlést tanuló diákoknak lehet különösen hasznos - mondta el a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja, Csiba Ágota.

Az új bázist a Kaposvári Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. működteti, amelyet hétfőn ünnepélyes keretek között alapítottak meg. 

Szita Károly, Kaposvár polgármestere azt mondta: minden hasonló kezdeményezést támogat a város, hiszen ezek segítik a somogyi vármegyeszékhely újraiparosítási programját is. Hozzájárul ugyanis a szakember-utánpótláshoz és a magasabb munkabérek eléréshez is.

Az informatikusok kifejezetten keresettek a térségben, a kaposvári húsüzem is 10-15 jól képzett szakembert tudna alkalmazni - tudtuk meg a cég gazdasági igazgatójától, Sztankó Attilától.

A korszerű tudás átadásában helyi cégek is részt vesznek, így például a Precognox Kft. vagy a Bázis Informatika Kft. is.

Címkék: képzőközpont, Eötvös, távközlés, cég, versenyképes, újraiparosítás, duális, informatika, szakképzés, munka, diák, gazdaság