Célkitűzésünk már évekkel ezelőtt az volt, hogy 2030-ra el kell érnünk a lehető legnagyobb energiafüggetlenséget. A jelenlegi helyzet, a háború és a szankciók okozta energiaválság pedig méginkább megerősítette ezen elhatározásunkat – mondta a Rádió Most péntek reggeli műsorában Kaposvár polgármestere.

A város energiaköltsége idén 3 milliárd forinttal többe kerül mint tavaly, ezért Kaposvár felgyorsítja energiahatékonysági beruházásait. A Közgazdasági Technikum mellett a megkezdődött a munka a Takáts Gyula Könyvtárban és volt levéltár épületében is, a negyedik pedig a Lamping szakiskola lesz majd, ahol külső szigetelést kap az épület, kicserélik a nyílászárókat és felújítják a villamoshálózatot, a lámpatesteket LED-es fényforrásokra cserélik és a fűtőtestek is szabályozhatóak lesznek.

A 2,5 milliárdos intézményi beruházás mellett pedig a város további 1 milliárd forintot költ arra, hogy a nagy energiafelhasználó épületeknél hogyan lehet a legnagyobb mértékben megújuló energiát használni – tette hozzá a városvezető.   

Címkék: fejleszt, földhő, korszerűsít, geotermikus, napelem, energia, költség, távhő, gáz, áram, biztonság, ár, Kaposvár, gazdaság