Az aláírást követő sajtótájékoztatón a MATE rektorhelyettese, Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid arról beszélt, hogy az intézmény elkötelezett a gyakorlatközpontú képzések iránt: "Minden évben szeretnénk, hogyha a kaposvári élelmiszer-, illetve műszaki mérnöki szakokon évente több tíz hallgató jelenne meg. Mindezt úgy, hogy a legmodernebb ismereteket beépítjük a képzésükbe, támaszkodva a vállalati visszacsatolásokra."

"A Kométánál jelenleg egy 30 milliárd forintos beruházás zajlik, a technológiai fejlesztés miatt pedig a jövőben nemcsak élelmiszermérnökökre, hanem magasan képzett műszaki szakemberekre is szüksége lesz a cégnek" - emlékeztetett Giacomo Pedranzini, ügyvezető igazgató.

Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Zrt. ügyvezető igazgatója és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektorhelyettese, Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid
Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Zrt. ügyvezető igazgatója és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektorhelyettese, Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid

A Dél-Dunántúl régió fejlődéséért felelős kormánybiztos, Móring József Attila pedig azt mondta: "Most egy olyan megállapodásnak vagyunk a tanúi, ahol legalább négy elégedett féllel találkozhatunk, hiszen elégedettek lehetnek azok a hallgatók, akik ebben a programban részt vesznek, elégedett lehet maga az egyetem, a város és a vállalkozás is, amely teret ad ennek a megállapodásnak."

A térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila az élelmiszerellátás biztonsága mellett, a fiatalok helyben tartásának fontosságát emelte ki beszédében: "Azok a fiatalok, akik itt végeznek és ebben a duális képzésben részt vesznek és megtapasztalják azt a gigantikus fejlesztést, amit a Kometa tervez, sokkal jobb eséllyel itt maradnak, itt telepednek le és itt alapítanak családot."

"Ezt a törekvést a város több módon is támogatja, például a Kaposvár számít rád ösztöndíjjal, amely a mérnöki képzések esetében havi 75 ezer forintot is jelenthet" - tette hozzá Borhi Zsombor alpolgármester.

Címkék: Campus, műszaki, húsüzem, MATE, Kométa, mérnök, élelmiszer, gazdaság, Kaposvár