A baloldali sajtóban a napokban megjelent hírek kapcsán kérdeztük a városvezetőt arról, hogy mi a helyzet Kaposvár jövő évi árambeszerzésével kapcsolatban. Az ellenzéki sajtó ugyanis arról adott hírt, hogy néhány városban - köztük a somogyi megyeszékhelyen is - eredménytelenül zárult a villamosenergia vásárlásra vonatkozó közbeszerzés. Állításuk szerint azért, mert a városok anyagi fedezete erre nem volt elegendő.

Kaposvár polgármester cáfolta ezeket a rémhíreket. Mint mondta: nem engednek a multik nyomásának, biztosított lesz az áramszolgáltatás, megvédik a kaposváriakat.

„A kaposváriak mintegy két évtizede kőkeményen azon dolgoztak, hogy az ország legalacsonyabb energiaárai városunkban legyenek, valamennyi közszolgáltatás esetében. Most is megvédjük a kaposváriakat! Nem fogok engedni, nem fogunk engedni a multik nyomásának, annak ellenére, hogy több mint százmillió forinttal magasabb árajánlatot adtak be a villamosenergia-közszolgáltatási díjak tekintetében az ideinél. Nem fogjuk engedni, nem fogjuk hagyni - Kaposváron jövőre is lesz energiaszolgáltatás, lesz áramszolgáltatás, lesz közvilágítás, de nem ilyen áron!” - mondta el kérdésünkre Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Címkék: szolgáltatás, áram, rezsi, energia, díj, Kaposvár, gazdaság