A kaposvári Virágfürdő és a Csik Ferenc Versenyuszoda közvetlen szomszédságában épül majd fel a somogyi megyeszékhely legújabb négycsillagos szállodája. A 120 szobás, 70 új munkahelyet teremtő szálloda, ahol évente 50 ezer vendégéjszakával számol az üzemeltetési jogot megpályázó és elnyerő csoport - mondta el egy mai sajtótájékoztatón Détári-Szabó Ádám, a Hungest Hotels vezérigazgatója: "Kaposvár tekintetében egy nagyon komoly turisztikai desztinációt látunk. Az a célunk a várossal, hogy a top 30 turisztikai desztináció közé kerüljön. Ez már az első években is lehetséges lesz."

Mind mennyiségben mind minőségben bővíteni kell a szállás-férőhelyeket - mondta a mai bejelentésen Kaposvár polgármestere. Szita Károly hangsúlyozta: a város jelentős vendégnövekedéssel számol a következő években, köszönhetően az úszó bajnokságoknak, valamint az ipari parkokba újonnan betelepülő cégeknek, mint az üveg-csomagológyár vagy a hadiipari üzem: "Mindez nyilvánvalóan generál egy üzleti turizmust és ugyanígy említhetném a gépipart és az élelmiszergazdaságot is. Ez a másik két terület, amelyben jelentős fejlesztések előtt állunk. Ezért is volt szükség arra, hogy a turisztikát is figyelembe véve szállás-férőhelyeket bővítsünk."

A várhatóan több mint 10 milliárd forintos beruházás tervei már megvannak, s ennek részeként a strand is megújul. A következő lépés, hogy meglegyen rá a kormány támogatása is.

Kaposvár polgármestere egyúttal az is bejelentette: nekiállnak a Deseda kemping felújításának, bővítésének is. Így újabb kategóriájú szállásokkal állnak majd az idelátogatók rendelkezésére.

Címkék: szálloda, hotel, turizmus, idegenforgalom, gazdaság, Kaposvár