Kaposváron vág bele az eddigi legnagyobb, török vállalat által végrehajtott magyar beruházásba a Şişecam. A mintegy 80 milliárd forintból épülő üvegcsomagolóanyag-üzem 350 embernek ad majd munkát.

„150 országgal van kapcsolatuk és mindezt úgy csinálják, hogy a fenntarthatóságot és a környezetvédelmet tűzték ki zászlóul, és ez a technológiájuk minden egyes szegmensében megjelenik” - mondta el ma a városházán tartott tárgyaláson Szita Károly, polgármester.

sisecam

Az üveggyár a Keleti Ipari Parkban kap majd helyet, amelyet épp a város újraiparosítási programjának keretében bővítettek. Ennek célja a versenyképesség növelése és a magasabb hozzáadott értékű iparágak megerősítése volt.

 „A stratégiánk az volt, hogy a legjobb helyet találjuk meg a piacok, az alapanyag ellátás és az infrastruktúra szempontjából. Kaposvár ennek tökéletesen megfelel” - mondta a cég vezérigazgatója, Görkem Elverici.

A Şişecam Törökország egyik legnagyobb múltú ipari cégcsoportja. A mostani beruházásnak köszönhetően évente 330 ezer tonna üvegcsomagoló-anyagot állítanak majd elő.

sisecam

 „Örülünk, hogy itt Magyarországon is elindulhat a beruházás, és talán a jövő év végén már valóban megkezdődhet a munka” - hangsúlyozta a Şişecam csoport alelnöke, Ahmet Kirman, aki bízik a kaposváriak együttműködésében.

A török befektetetők és a város polgármestere a külügyminiszterrel is tárgyalt a beruházásról. A kormány pedig döntött: a kaposvárit kiemelt beruházásként kezeli majd és 12,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást is biztosít a fejlesztéshez.

Címkék: ipari fejlesztés, üvegcsomagoló, sisecam, tárgyalás, városháza, Kaposvár, gazdaság