A Somogy Megyei Kormányhivatal minden évben kiemelten foglalkozik a továbbtanulás előtt álló fiatalok pályaválasztásának elősegítésével. Ennek érdekében szervezte meg idén is az általános iskolás tanulók részére a Pályaválasztási Kiállítást és Szakmabemutatót - írja oldalán az SMKH. 

A rendezvény célja, hogy a fiatalok megismerkedjenek a különböző szakmákkal, megfelelő tájékoztatást, hasznosítható információkat kapjanak a leendő munkaerő-piaci helyzettel kapcsolatban. A kiállítók között összesen 17 középiskola, 3 egyetem, civil szervezetek, a kamarák, valamint 3 rendvédelmi szerv is képviselteti magát. Az informatikától a szépészeti ágazat szakmáin, a gasztronómián át a hegesztő vagy a kőműves foglalkozásokig bezárólag a továbbtanulási lehetőségek széles tárházával találkozhatnak az érdeklődők.

A három nap alatt több mint 2000 általános iskolást, délutánonként pedig több száz középiskolás fiatalt várnak. Aki ellátogat az Arénához, az iskolák mellett cégek, vállalatok termékeit, munkafolyamatait is megismerheti. Bepillantást nyerhet a fegyveres testületek munkájába is. A rendezvényt további, oktatáshoz, szakképzéshez kapcsolódó partnerszervezet megjelenése is színesíti.


Fotók: Somogy Megyei KormányhivatalFotók: Somogy Megyei KormányhivatalFotók: Somogy Megyei KormányhivatalFotók: Somogy Megyei KormányhivatalFotók: Somogy Megyei KormányhivatalFotók: Somogy Megyei KormányhivatalFotók: Somogy Megyei KormányhivatalFotók: Somogy Megyei Kormányhivatal
Fotók: Somogy Megyei Kormányhivatal
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Hiánypótló rendezvény ez a jubileumi kiállítás, hiszen a pandémia sok mindenre ráébresztett bennünket, megváltozott az életünk és befolyásolta a foglalkoztatást is - mondta el köszöntőjében dr. Zöld-Nagy Viktória az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára.

A szeptember 17-ig tartó rendezvényt nagy örömömre szolgál, hogy itt az Arénában tudtuk megrendezni, hiszen a megye valamennyi középiskoláját, illetve egyetemi karát már csak a korábbiaknál nagyobb helyszínen lehet együtt, egy időben bemutatni - emelte ki köszöntőjében dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott majd hozzátette: egy ilyen nagyszabású rendezvény megszervezése nagy feladat, köszöni a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály vezetőjének Hornyák Valériának és munkatársainak a szervezést, valamint az iskoláknak, társszervezeteknek az együttműködést.

Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke beszédében a TOP Plusz rekordösszegű forrás lehetőségeiről tájékoztatta a jelenlévőket, Kaposvár város nevében pedig Borhi Zsobor alpolgármester köszöntötte a diákokat, kiállítókat.

A rendezvényre kilátogatott dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora és Szita Károly Kaposvár polgármestere is.

A rendezvényt megelőzően a témához kapcsolódva rajzpályázat került meghirdetésre. Megyei szinten 5 intézményből 16 pályamunka érkezett, ezek megtekinthetők a rendezvény helyszínén. A nyertes pályamunka díszíti az idei esemény plakátját.

Első helyezett Magyaros Eszter lett az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanulója, második Heizer Máté a Kaposvári Szakképzési Centrum Jálics Ernő Szakképző Iskola és Szakiskola diákja, harmadik helyezett, Dancs Viktória a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Toldi Lakótelepi Tagiskolájának tanulója.

Szerdán és csütörtökön 16.00 óráig, pénteken 14.00 óráig várják az érdeklődőket.

Címkék: pályaválasztási kiállítás, Kaposvár aréna, diákok, munkaerő, gazdaság