Az idei évben is a tabi Flextronics lett az első a somogyi cégek nettó árbevétele alapján összeállított TOP 100-as listán. A kaposvári vállalatok közül a Kométa és a Videoton hosszú ideje megbízhatóan tartja a harmadik, illetve a negyedik helyet. 

Sok minden kiderül az idei listából. Somogy gazdasági társaságai összesen több mint 1600 milliárd forintos nettó árbevételt értek el tavaly. Ennek háromnegyedét a TOP 100 állította elő. Gazdasági növekedésük a korábbi évhez képest több mint 14 százalékos. A 2019-es adatokra épülő Top 100-as lista elkészítését és közzétételét a koronavírus járvány hátráltatta tavaly - hangzott el a kiadvány bemutatóján.

null

A TOP 100-as kiadványt az adóhivatal munkatársainak segítségével állították össze. A lista mellé alapos elemzések is készültek a megyei vállalkozások összeredményeiről. Vizsgálták egyebek mellett az árbevételt, valamint, hogy mennyi adót és járulékot fizettek be a cégek.

A listát 13. alkalommal készítette el a Somogy Hírlap. 2009-tól lehet nyomon követni a megyei gazdaságának alakulását.

A kiadványba a TOP 100 mellett a legjobb egyéni vállakozók is bekerültek, akik közül az első helyen csaknem 3 milliárd forint árbevétellel egy szarvasmarha-tenyésztő áll.

Címkék: top 100, somogy megye, gazdaság