A digitalizáció világméretű elterjedésével eltűntek a piaci határok - mondják a szakértők. A vásárlók a világ bármely pontjáról beszerezhetik a különböző termékeket. Így a cégeknek nem csak a közelben lévő, másik hasonló profilú vállalkozásokkal kell vesenyezniük, hanem a több ezer kilométerre lévőkkel is. Ebben segíthetnek a Modern Vállalkozások Programja által kínált digitalizációs megoldások.

- A tanácsadóink is arra törekednek, hogy olyan rendszerszinten, olyan a cég teljes működését áthálózó fejlesztéseket tudjanak megvalósítani a vállalkozások, amely segítségével nem ilyen önállóan működő szoftvereket kapcsolnak be a cég mindennapi működésébe, hanem globálisan, a cég teljes működését áthálózó, behálózó fejlesztéseket tudjanak a vállalkozások megvalósítani - tette hozzá a Modern Vállalkozások Programjának vezető tanácsadója, Koleszár Péter.

Pontosan ebben tudnak a Modern Vállalkozások Programjának tanácsadói segíteni a vállalkozásoknak. Többek között a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamaránál is Kaposváron.

- A kamara is prioritásként kezeli és kezelte a korábbiakban a vállalkozások szemléletformálását, ösztönzését a modern informatikai megoldások felé. Segítjük külön az önkéntes kamari tagokat is vissza nem térítendő támogatással informatikai eszközök beszerzésére, képzéseken való részvételre és nagyon nagy az érdeklődés a vállalkozások részéről a digitalizáció, illetve az informatikai témájú rendezvények iránt - mondta Németh Krisztina, a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára.

A cégek számára a Modern Vállalkozások Programja szolgáltatásai díjmentesen elérhetőek. A kereskedelmi és iparkamarák megyei központjaiban a helyi tanácsadók előbb egy helyzetelemzést végeznek, majd fejlesztési tervet is készítenek a hozzájuk forduló vállalkozásoknak.

Címkék: digitalizáció, skik, fejlesztés, gazdaság