"A gazdaság újraindítása több területen is folyik választókerületemben. Kaposvár befektetőbarát város, a jó megközelíthetőség mellett kiváló munkaerővel, jó üzleti környezettel, beruházásösztönző helyi támogatásokkal, megújuló energiaforrásokkal, magas színvonalú szolgáltatásokkal rendelkezik. Az iparterületekre és az ipari parkokra túlkereslet van, ezért egy 170 hektáros területen újabb ipari parkot szeretnénk nyitni" - mondta Gelencsér Attila. Az országgyűlési képviselő a vállalkozókról, befektetőkről is beszélt: "A Rheinmetall hadiipari gyár már jelezte is igényét egy tízhektáros területre, későbbi terveik szerint pedig újabb tíz hektáron szeretnének terjeszkedni. Májusban adtuk át a Kométa 99 Zrt. 1,4 milliárd forintból épült melléktermék-feldolgozó üzemét a városban. Ezzel a társaságnál 870 ember munkahelye válik biztossá. Büszkék vagyunk a Magyar Cukor Manufaktúrára, hiszen egy piacvezető cég, amely olyan termékeket állít elő, melyek a világ számos országában megjelennek a polcokon. Hétfőn pedig arról számoltunk be, hogy a Şişecam, Törökország egyik legnagyobb múltú ipari cégcsoportja zöldmezős beruházásként Kaposváron építi meg a vállalat első európai üveg csomagolóanyag üzemét. 2022-ben a kormánynak több mint 7 ezer milliárd forint áll majd a rendelkezésére, és azt szeretnék, hogy Kaposvárra ebből több tíz milliárd forintnyi összeg kerüljön, mert a legnagyobb cél az, hogy az ipari infrastuktúra fejlesztésével idevonzzuk a befektetőket"

Az országgyűlési képviselő a helyi idegenforgalomról szólva elmondta: a járványt megelőzően dinamikusan növekedett és 2019-re meghaladta a 150 ezret a Kaposváron és a Zselicben eltöltött vendégéjszakák száma. A helyi turizmus számos család megélhetését biztosítja, és új munkahelyeket is teremthet. A cél nem lehet kevesebb annál, hogy Kaposvár és a Zselic legyen a Balaton és a Dráva közötti területen kialakuló turisztikai tengely vezető desztinációja - fogalmazott a képviselő.

 

Címkék: Zselic, újraiparosítás, Gelencsér, képviselő, milliárd, idegenforgalom, országgyűlés, munkahely, fejleszt, gazdaság, Kaposvár