Régi álma valósult meg a kaposmérőieknek. A több mint 5 hektáros ipari parkon 19 telket alakítottak ki, teljes közművel. A több mint 700 millió forintos beruházáshoz 116 millió forint úgynevzett ráemelést kaptak a kormánytól az áremelkedések miatt. A beruházás jelentősen segítheti a település fejlődését.

"A legfontosabb cél a foglalkoztatás, bár abban sokat javult a helyzet a településünkön. Viszont az nagyon fontos lenne, hogy az itt élőknek a jövedelme ne a minimálbér összegéhez közelítsen, hanem versenyképes piaci bérekből éljenek a kaposmérőiek, hiszen ez meghatározza a fogyasztást és a település fejlődését" - fogalmazott az átadón a település polgármestere, Prukner Gábor.

ipari park kaposmérő

Az ipari park egyik legnagyobb létesítménye egy hűtőház is elkészült. A beruházást végző cég ügyvezetője azt mondta: az eredeti, több éves terveken sokat kellett változtatni.

"Nyilván az áremelkedések, illetve az eltel idő némileg megnehezítette a munkánkat. De szerencsére sikerült megfelelő kereteken belül tartani a kivitelezést, és mindneki örömére határidőre befejeztük a munkát." - árulta el Dodó Viktor, az Alfa-Invest Kft. ügyvezetője.

Az ipari övezet átadásán a térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila kiemelte: példa értékű Kaposmérő bátorsága, hogy nemcsak közösségi szolgáltatásokat fejleszt, hanem a gazdaságot is.

ipari park kaposmérő

"Egy önfenntartó településsé tud válni, amely képes a saját működését és fejlődését is finanszírozni a megtermelt helyi adókból. Több ipar, több állás, több bér, jobb boldogulás." - mondta el az országgyűlési képviselő.

Somogyba az utóbbi években 52 milliárd forint jutott gazdaságfejlesztésre. Kaposmérőn kívül még négy kistelepülés pályázott ilyen forrásra.

Címkék: ipari park, átadó, Kaposmérő, gazdaság