A Kométa '99 Zrt. igazgatója, Giaccomo Pedranzini szerint a hétfőn bejelentett két új befektetővel, ismét egy új fejezet kezdődik a vállalkozás életében. A cégvezető azt mondta: ilyen jelentős mérföldkő 2013-ban volt, amikor Kaposvár anyagilag is beszált a cég működésébe, ami egy jó döntésnek bizonyult.

Az egyik új befektető, egy 1,8 milliárd forinttal érkező horvát mezőgazdasági vállalkozás, amelynek húsfeldolgozójába már eddig is szállított friss kaposvári alapanyagot.

A másik befektető a részben állami tulajdonú MFB Invest Zrt., melynek vezérigazgatója, Balczó Barnabás szerint a Kométa munakvállalói és a cég vezetése, valamint Kaposvár polgármestere a garancia arra, hogy jó helyre fektettek be 3,3 milliárd forintot: "Eddig nem volt olyan cégünk, ahol az agráriumba vagy a húsfeldolgozó-iparba fektettünk volna, ugyanakkor fontosnak tartottuk, hiszen a mezőgazdaságnak és a feldolgozásnak kiemelt szerepe van Magyarországon."

A szindikátusi szerződést Kaposvár polgármestere is aláírta. Szita Károly azt mondta: a város 2013-ban azért támogatta a húsüzemet, mert egyfelől egy stratégiai ágazat képviselője, másrészt igen jelentős foglalkoztató: "2013-tól eljutottunk egy újabb magaslatra, egy olyan magaslatra 2021-ben, ami a cég életében még nem történt meg: rekordlétszámban alkalmaz kaposváriakat és környékbelieket - amit hálásan köszönök, másrészt pedig 2013-at figyelembe véve megháromszorozta az árbevételét."

Szita Károly azt is hozzátette: a kaposvári húsüzem teljesítményének is köszönhetően közel van már a teljes foglalkoztatottság a városban. Ennek elérését egyébként az új ipari parkokba érekző beruházók is segítik, akik várhatóan magasabb munkabért is kínálnak majd a dolgozóiknak.

Címkék: tőke, befektető, Kométa, húsüzem, gazdaság, Kaposvár