Raklapon várják a cserepek, hogy felkerüljenek a faluház tetejére Szilvásszentmártonban. Kívül-belül megújul az épület. Erre 13 millió forintot nyert a település a Magyar Falu Programból. Ezen túlmenően ki tudták cserélni a falubuszt, felújították a temetőhöz vezető utat és parkolót alakítottak ki. A falusi CSOK-nak köszönhetően pedig több építkezés is megkezdődött a településen.

- 2021-ben három új ház fog épülni Szilvásszentmártonban, ilyenre az elmúlt 20 évben nem volt példa. Elkezdődött valami, egyre többen érdeklődnek a falu iránt, ami meghatározza a település jövőjét - nyilatkozta csütörtökön Lengyel Gábor polgármester.

null

- A kaposvári választókerülethez tartozó 25 település az elmúlt pár évben 10 milliárd forintnyi támogatást nyert el - mondta Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő. A sok fejlesztések révén megfordult az elnéptelenedés folyamata.

A Magyar Falu Programnak köszönhetően országos szinten ezer településen indult növekedésnek a népességszám.

- A falvakban is igaz az, hogy a növekvő népességszámot az infrastruktúrának, és az intézményi szolgáltatásoknak ki kell tudnia szolgálni és éppen ezért mi a Magyar Falu Program keretében számos olyan támogatást kínálunk, amivel ezeken javítani tudnak - tette hozzá Gyopáros Alpár, modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

null

A népesség megtartása, illetve növelése érdekét szolgálja a Magyar Falu Program kisbolt pályázata is, akárcsak a helyben működő mikrovállalkozások támogatása.

Címkék: gyopáros alpár, magyar falu, szilvásszentmárton, gazdaság